Vad är Bordsvin?

Bordsvin är ett vin av enklare kvalitet som kan användas till vardags. I EU regleras bordsvin som en egen kategori av viner och hänvisar till dess kvalitet. Kvaliteten på bordsvin anses vara den lägsta som finns av viner. Det är ofta svårt att ta reda på exakt varifrån vinet kommer, då det enbart är land […]
"

Läs mer

Bordsvin är ett vin av enklare kvalitet som kan användas till vardags. I EU regleras bordsvin som en egen kategori av viner och hänvisar till dess kvalitet.

Kvaliteten på bordsvin anses vara den lägsta som finns av viner. Det är ofta svårt att ta reda på exakt varifrån vinet kommer, då det enbart är land – och inte region eller stad – som anges. Det anges heller inte vilka druvor som har använts vid tillverkningen.

Den lägsta alkoholhalten som finns bland bordsviner är åtta procent. Bordsvin kan säljas både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Vanligtvis är vinet inte tappat på flaska utan säljs i boxar eller pappersförpackningar. Bordsvin anses vara ovanligt att hitta på till exempel Systembolaget då de flesta viner som säljs där har ett mer specificerat ursprung och druvorna kan ofta anges.