Vinprovning Stockholm

Vill du prova vin i Stockholm?

Varför inte lära dig mer om världens mest eleganta dryck i Stockholm.

UPPLEVELSE: Vinprovning Stockholm inleds med att ni får sitta ner med ett antal vinsorter framför er. En erfaren sommelier hälsar er välkomna och förser er med information om vinerna såsom dess historia, hur det framställs och vilka vinsorter som passar till olika tillfällen. I vinprovningen ingår normalt fyra till sex viner, både från Europa men även från övriga vinvärlden.

ÅLDER: från 20 år

VARAKTIGHET: Ca 1,5-3 timmar

ORTER: Stockholm

PRIS: 495 kr/person

UPPLEVELSEPRESENTER: Vinprovningen i Stockholm börjar med med en kort introduktion över hur provningen kommer att gå till. Därefter fortsätter det med en mer teoretisk genomgång av vindrycken, dess druvor, dess distrikt, dryckens historia, samt den omfattande tillverkningsprocessen. De utvalda vinerna presenteras och sedan instrueras hur man på bäst sätt provar vin. Vinprovning Stockholm fortsätter därefter med att ni provar flera sorter av denna exklusiva dryck.

ÅLDER: från 20 år

VARAKTIGHET: Ca 2 timmar

ORTER: Stockholm

PRIS: 895 kr/person

GREATDAYS: Vinprovningen i Stockholm inleds med hjälp av att en kunnig sommelier som reder ut alla begreppen och lära dig vad som kännetecknar de olika vinsorterna. Tillsammans kommer ni upptäcka hur många smaksensationer vin kan ge, från lätt spanskt till franskt rikligt och skummande.

ÅLDER: från 18 år

VARAKTIGHET: Ca 2 timmar

ORTER: Stockholm

PRIS: 795 kr/person

LIVE IT: En inspirerande vinprovning i Stockholm innehållande vinets spännande historia, druvsorter, jordmån, klimat, blandningen av vinet, jäsningsprocesserna, lagringen. Vinledaren förklarar begreppen och ni smakar olika vinsorter och jämför skillnader och likheter. Utöver allt detta testas olika viner och jämförs.

ÅLDER: från 20 år

VARAKTIGHET: Ca 1,5-2 timmar

ORTER: Stockholm

PRIS: 545 kr/person

HAPPY DAY: Vinprovningen i Stockholm inleds med att ni får flera olika vinsorter presenterade för er. En sommelier berättar vinets historia, hur drycken framställs och vilka vinsorter som passar perfekt till olika tillfällen. I vinprovningen Stockholm ingår fyra till sex sorter.

ÅLDER: från 20 år

VARAKTIGHET: Ca 60 minuter

ORTER: Stockholm

PRIS: 540 kr/person

I Stockholm går det att gå på vinprovning på två Systembolag: på Drottninggatan 22 och i PK-huset på Norrlandsgatan 3.

I PK-huset har de ett vinprovarrum i anslutning till butiken och alla deras provningar börjar klockan 19:00 och tar omkring två timmar. Om man vill boka tid för någon av deras provningar kan man besöka någon av deras butiker eller ringa 0771-83 83 00. För att få delta i vinprovning måste man vara minst 20 år. Om man bokat tid och behöver avboka bör detta meddelas till butiken minst tre arbetsdagar i förväg om man vill ha pengarna tillbaka. En vinprovning kostar mellan 350 och 2 500 kronor.

Under våren 2018 kommer de bland annat ha vinprovningar för nybörjare, för champagne och mousserande viner, franska viner, viner odlade av småodlare, vita viner, roséviner, klassisk champagne och liknande.

På Systembolaget på Drottninggatan 22 har de vinprovningar i sin butikslokal och provningarna börjar klockan 19:30 och tar runt två timmar. För att boka tid till en vinprovning kan man besöka ett systembolag eller ringa 0771-83 83 00. För att få gå på vinprovning behöver man vara över 20 år gammal.

Under våren 2018 kommer de bland annat ha vinprovningar för champagne och andra mousserade viner, att lära sig prova röda viner, champagne, spanska viner och rosévin.