Vinprovning Göteborg

Vill du prova vin i Göteborg?

Varför inte lära dig mer om världens mest eleganta dryck i Göteborg.

UPPLEVELSE: Vinprovningen i Göteborg inleds med att man får sitta ner med ett antal vinsorter framför sig. En erfaren vinexpert informerar och hälsar alla välkomna, förser er med information om vinet såsom dess historia, hur det framställs och vilka vinsorter som passar till olika tillfällen. I vinprovning Göteborg ingår fyra till sex viner.

ÅLDER: från 20 år

VARAKTIGHET: Ca 1,5-3 timmar

ORTER: Göteborg

PRIS: 495 kr/person

GREATDAYS: Vinprovningen i Göteborg inleds med hjälp av att en kunnig sommelier som reder ut alla begreppen och lära dig vad som kännetecknar de olika vinsorterna. Tillsammans kommer ni upptäcka hur många smaksensationer vinet kan ge.

ÅLDER: från 18 år

VARAKTIGHET: Ca 2 timmar

ORTER: Göteborg

PRIS: 595 kr/person

LIVE IT: En inspirerande vinprovning i Göteborg innehållande vinets spännande historia, druvsorter, jordmån, klimat, blandningen av vinet, jäsningsprocesserna, lagringen. Vinledaren förklarar begreppen och ni smakar olika vinsorter och jämför skillnader och likheter.

ÅLDER: från 20 år

VARAKTIGHET: Ca 1,5-2 timmar

ORTER: Göteborg

PRIS: 545 kr/person

HAPPY DAY: Vinprovningen i Göteborg inleds med att ni får flera olika vinsorter presenterade för er. En sommelier berättar vinets historia, hur drycken framställs och vilka vinsorter som passar perfekt till olika tillfällen. I vinprovningen Göteborg ingår fyra till sex sorter, både från det innersta distriktet, men även från den övriga vinvärlden.

ÅLDER: från 20 år

VARAKTIGHET: Ca 2 timmar

ORTER: Göteborg

PRIS: 545 kr/person

UPPLEVELSEPRESENTER: Vinprovningen i Göteborg börjar med med en kort introduktion över hur provningen kommer att gå till. Därefter fortsätter det med en mer teoretisk genomgång av vindrycken, dess druvor, dess distrikt, dryckens historia, samt den omfattande tillverkningsprocessen. De utvalda vinerna i vinprovningen presenteras och sedan instrueras hur man på bäst sätt provar vin. Vinprovning Göteborg fortsätter därefter med att ni provar flera sorter av denna exklusiva dryck.

ÅLDER: från 20 år

VARAKTIGHET: Ca 1,5-2 timmar

ORTER: Göteborg

PRIS: 495 kr/person

I Göteborg finns det vinprovningar på Systembolaget i Nordstan och Systembolaget i Gårda. För att boka in sig på vinprovningar måste man ha fyllt 20 år. Vinprovningarna äger rum i deras butikslokaler och börjar klockan 19:30, och tar cirka två timmar. Man kan boka in sig för provning antingen genom att besöka en av deras butiker eller genom att ringa 0771-83 83 00. Om man får förhinder från att delta i provningen bör man meddela detta minst tre arbetsdagar i förväg, för att kunna få sina pengar tillbaka. Provningarna kostar mellan 350 och 800 kronor.

Under våren 2018 kommer provningsverksamheten i Nordstan att vara pausad, och kommer igång igen först under hösten samma år.

Systembolaget i Gårda ligger på Åvägen 42. Under våren 2018 kommer de anordna vinprovningar för champagne och mousserade viner, för att lära sig testa röda viner, spanska viner, champagne, viner från öst, årgångschampagne, naturvin, bourgogneprestige och champagne prestige.